Angst. Een slechte raadgever.

Angst. Een slechte raadgever. Een gevoel dat onoplosbaar lijkt op het moment dat je er midden in zit. Ik werd omgeven door deze slechte raadgever. Slaapproblemen, angsten en doemgedachten waren verbonden met mij als persoon. Het gevoel de controle te verliezen zorgde ervoor dat ik diverse fysieke klachten ontwikkelde en me niet durfde te laten behandelen in het ziekenhuis. Mijn klachten vroegen echter dringend om onderzoek en behandeling. Nu, een jaar nadat ik Ingrid heb ontmoet en samen met haar hard aan mezelf heb gewerkt, kan ik zeggen dat ik inderdaad de controle heb, ook in angstige momenten. De angst is niet weg, de angst is beheersbaar. Ingrid heeft me met EFT geholpen om te ontspannen in momenten van angst. De technieken die ik heb geleerd, hebben ervoor gezorgd dat ik me inmiddels heb laten onderzoeken en behandelen. Mijn fysieke klachten zijn weg. Ik kan nu aangeven wat ik nodig heb, mezelf accepteren met en in mijn angst, maar vooral het gevecht achterwege laten. Dat helpt me op vele vlakken in mijn leven. Met EFT kun je stappen maken naar een minder stressvol leven. Ingrid biedt de handvaten om dit toe te passen en je angsten aan te pakken.

- Anoniem

PDS

Ik denk dat ik zo’n drietal jaar geleden hinder begon te ondervinden van PDS. In het begin was dit enkel bij ernstige stress – momenten, maar gaandeweg kon ik nog nauwelijks normaal functioneren. Steeds hevige buikkrampen, soms zelfs braken... en vervolgens de voortdurende stress om toch maar niet geconfronteerd te worden met deze buikkrampen. Een vicieuze cirkel.

Uiteraard was er ook de voortdurende zoektocht naar hulp, maar dat bleek niet evident. Het is pas in de praktijk van Mevrouw Ingrid van der Kuijl dat ik eindelijk een fatsoenlijke diagnose heb gekregen voor mijn probleem. Een diagnose die aansloot bij mijn problematiek, die steek hield en in die zin geruststellend was omdat het probleem ‘oplosbaar’ bleek.

Stap voor stap hebben we dan samen aan de weg getimmerd: inzicht in de problematiek, ‘tips and tricks’ bij het omgaan met stress en tot slot ook talrijke hypno – oefeningen. De hypnose – oefeningen conditioneren het onderbewustzijn. Voor mij persoonlijk was dit een grote hulp. In tegenstelling tot bijvoorbeeld cognitieve gedragstherapie wordt de druk een beetje weggenomen van jouw bewust handelen. Jouw onderbewustzijn trekt mee aan de kar en ondersteunt jouw bewust handelen. Mijn positieve evolutie verliep natuurlijk en versterkte gaandeweg mijn zelfvertrouwen. Een omgekeerde vicieuze cirkel als het ware. Uiteraard moet je een nieuwe manier van omgaan met stress aanleren, maar dit verloopt veel natuurlijker.

Ik ben Ingrid van der Kuijl dan ook bijzonder dankbaar voor haar hulp en wens andere lotgenoten een hart onder de riem te steken: we hebben wel degelijk controle over onze hersens en onze buik, we hoeven enkel de juiste weg te bewandelen.- Anoniem

Agressie op werk

Ik werk met verstandelijk beperkte mensen waar het er soms heftig aan toe kan gaan wat agressie betreft.

Vorig jaar heb ik een behoorlijk ingrijpend agressie incident meegemaakt op mijn werk wat behoorlijke impact heeft gehad op mijn werk/werkplezier maar ook op mijn leven.

Ik moet zeggen ik heb al heel wat agressie mee gemaakt in de 25 jaar werken met verstandelijk beperkte mensen maar nu knapte er iets in mij, het was genoeg.

Ik kwam via via bij Ingrid op haar website terecht en heb een afspraak gemaakt. De therapie EFT was mij niet bekend en had zoiets van ben benieuwd of dit iets met mij doet. In het verleden wel meer hypnotherapie gehad wat goed hielp voor een jeugd trauma maar door de agressie bouwde ik ook angst op dus toen ik het stuk over de EFT las had ik zoiets van niet geschoten is altijd mis. Dus Ingrid gebeld en op zeer kort termijn kon ik terecht.

Mijn verhaal verteld over de agressie en ze had echt zoiets dit is meer een post traumatische stress syndroom. Ik moet zeggen hou niet van stickertjes plakken maar door me er in te verdiepen herkende ik de symptomen al was het voor mij gewoon dat ik flink in elkaar geslagen was. Maar door met de EFT therapie aan de slag te gaan en te tikken op de acupunctuur punten reset je als het ware de gebeurtenis in je hoofd en lijf. Eerst had ik zoiets van wat een gek getik en leg dat maar eens uit aan je omgeving maar na verloop van tijd merk je dat het echt werkt en dat het heel veel doet.

Zo kwam er dan ook heel wat meer aan verleden trauma's naar boven (incest, het niet goed genoeg voelen voor jezelf maar ook niet voor de omgeving pure onzekerheden op vele vlakken, het gevoel er niet toe te doen)(ondanks dat er veel mensen van mij houden en dit ook vaak benoemen maar het niet kunnen geloven omdat ik niet in mij zelf geloofde) wat wederom heftig was om daar door heen te gaan mede omdat ik dacht dat ik dat dus al had opgeruimd met de hypnotherapie maar ik merkte met de EFT dat het veel dieper ging dan met hypnotherapie begrijp me niet verkeerd hypnotherapie is een super vorm om trauma's aan te pakken.

Maar EFT doet meer en het gaat dieper het is in het begin niet makkelijk geweest mede omdat ik dichter bij mijn gevoel moest zien te komen maar omdat ik erg goed ben geworden in alle jaren dit te ontwijken om maar niet te willen/durven voelen overleefde ik.(dit was mijn overlevingsstrategie wat altijd goed hielp) Maar met de EFT kon dit niet meer deze raakte dat gevoel aan legde het open. En door het vertrouwen vanuit Ingrid dat ik er wel toe deed en er mocht zijn en mocht zijn wie ik ben en dat het verleden niet had mogen gebeuren kwam ik weer terug op de rails.

Door het resetten van vervelende gebeurtenissen, gevoelens, gedachte's die er al jaren in zatten ben ik nu de persoon geworden die kan zeggen. Ik mag er zijn ik mag zijn wie ik ben en ik mag opkomen voor mijzelf en mag en moet ook mijn grenzen aangeven bij alles wat niet goed voelt. Ik moet meer luisteren naar mijn gevoel want dat zegt me wel wat goed/niet goed is en daar meer op vertrouwen zodat ik dus ook meer vertrouwen in mezelf heb/krijg (nog meer dan nu) want dat voelt nog onwennig net zoals het houden van mezelf en het accepteren van mezelf. En geloof me mijn omgeving ziet mij heel anders dan dat ik mezelf zag want deze zien mij als stoer en sterke vrouw maar van binnen was ik iemand met een heel groot masker op en nee zeggen stond niet in mijn lijstje maar dat is veranderd tijdens de therapie. En ik kan nu zeggen dat ik goed bezig ben en ook mezelf durf te accepteren en dat ik, ik ben en dat ik dat mag danken aan Ingrid haar geduld, vertrouwen, empathie en juiste observaties en interpretaties en vooral de humor want dit relativeert en geneest ook.

Dit geneest slaat op de migraine/dagelijkse hoofdpijn die ik al jaren had daar ben ik achter gekomen tijdens de EFT dat het op 6/7 jarige leeftijd(incest) is ontstaan en allerlei onderzoeken en neurologen en vele medicatie's van jaren en jaren werd mij vertelt er maar mee te leven maar nu een maand merk ik dat de dagelijkse hoofdpijnen en migraine verdwenen zijn. En ik amper tot niets meer slik voor de migraine/hoofdpijn.

Ongelofelijk maar waar want dit had ik echt nooit verwacht ik wist niet beter want dit hoorde gewoon bij mij maar niet dus maar dit alles heeft mij wel heel veel levens genot/ervaringen ontnomen de afgelopen jaren maar dat is nu gelukkig over ik geniet van de kleine dingen die gebeuren en dat is super ik kan zeggen dat ik leef.- Petra

Angst voor naalden

Op het moment dat ik dit schrijf is het augustus 2014 en voor het eerst in 16 jaar kan zeggen dat ik écht gelukkig ben. Dit heb ik te danken aan de hulp van Ingrid.

Ik kwam bij Ingrid terecht vanwege een erge angst voor naalden. Ik wist van tevoren al dat er een heleboel meer aan de hand was omdat ik in mijn jeugd diverse trauma's heb opgelopen. Echter, daar was ik sinds 2007 al mee bezig en had al vele therapeuten bij diverse instanties gehad. In 2007 had ik mijn eerste depressie (nadat ik al jaren niet gelukkig was) en wilde ik niet meer leven. Sinds die tijd was ik vermoeid, durfde ik niet voor mezelf op te komen, ik was bang voor de toekomst, zag het leven niet rooskleurig in en verlangde ik regelmatig naar een eind van mijn leven. Omdat ik dat gevoel kwijt wilde ging ik hulp zoeken bij therapeuten. Maar bij geen van allen voelde ik mij begrepen, voelde ik geen acceptatie voor mijn gevoelens, voelde ik mij niet gehoord, kreeg ik niet voldoende uitleg over de behandeling en waarom ik mij voelde zoals ik mij voelde. Toen ik bij Ingrid terecht kwam had ik de hoop dat ze me kon helpen met mijn angst voor naalden, maar ik had totaal niet het idee dat mijn andere problemen nog opgelost konden worden. Ik had totaal geen vertrouwen in de therapie en was heel sceptisch. Dit heb ik ook in het eerste gesprek direct aangegeven en dit heeft Ingrid goed met me besproken en heeft hiervoor begrip getoond, zonder terug te schrikken voor mijn wantrouwen.

Vanaf het 2e gesprek/behandeling begon het vertrouwen al te groeien en kreeg ik het idee dat ik misschien ook wel verder geholpen kon worden dan alleen mijn angst voor naalden. Gaandeweg de behandelingen merkte ik dat Ingrid erg goed luisterde naar wat ik zei en ik kreeg het gevoel dat zij wist en begreep wat ik dacht. Ik voelde me geaccepteerd en begrepen, het lag eens een keer niet alleen maar aan mij. Ingrid zei precies datgene wat ik eigenlijk bedoelde, maar niet kon verwoorden. Ze heeft ook regelmatig tegen mij gezegd dat mijn gevoelens en gedachten niet gek waren, maar juist logisch verklaarbaar en uitgelegd waarom dat dat zo logisch was. Eindelijk was daar voor mij het begrip en door haar uitleg zorgde ze ervoor dat ik mezelf ook weer ging begrijpen en liefhebben. Dit samen met het kloppen op het lichaam volgens de EFT methode heeft ervoor gezorgd dat ik nu zonder zorgen over mijn verleden door het leven kan.

Ik heb geen last meer van depressies, ik voel me veel fitter en energieker, ik durf beter voor mezelf op te komen, ik weet wat ik wil, ik wil dolgraag leven en ben heel benieuwd wat de toekomst me nog gaat brengen. Tegenslagen in mijn leven kan ik nu aan en ik weet dat ze ook weer over gaan. En zonder dat we er echt heel hard op gewerkt hebben ben ik ook nog eens van mijn angst voor naalden af.

Ik ben Ingrid ontzettend dankbaar dat ze mij heeft geholpen en heeft kunnen helpen, ik ben haar met name dankbaar voor het luisteren, voor haar begrip en het verwoorden van mijn gedachten daar waar ik het niet kon.

- Debbie, 29 jaar

Nagelbijten

Al mijn hele leven lang heb ik nagels gebeten tot mijn 62 e jaar. Alles geprobeert om te kunnen stoppen maar niets mocht baten. Vaak deed ik het onbewust maar ook vaak beet ik bewust en kon het me eigenlijk geen snars schelen. Daarna wel altijd spijt. Ook mijn omgeving ergerde zich mateloos aan mijn bijtgedrag.

Op een gegeven moment las ik een stukje dat het ook met hypnotherapie zou kunnen lukken om van deze nare gewoonte, of was het een verslaving? af te komen. Dit bracht mij bij Ingrid. Na mijn hele verhaal verteld te hebben is zij met mij aan de slag gegaan.

Vooral kwamen in de eerste gesprekken mijn onverwerkt verdriet uit mijn jeugd en mijn relaties naar boven wat vaak erg emotioneel was voor mij. Ook het gevoel van altijd maar die onrust die ik niet meer kon verdragen ik wilde eindelijk eens "rust" in mijn leven.

Ingrid is met me aan de slag gegaan. Allereerst met de hypnotherapie, 2 sessies heeft ze met me gedaan waarbij de tranen over m'n wangen liepen. Thuis kon ik ze via m'n I phone naar behoefte herhalen, wat ik ook regelmatig heb gedaan.

Daarna zijn we met Emotional Freedom Technique (EFT) aan de slag gegaan. Alle verdriet, boosheid en negatieve ervaringen hebben we letterlijk opgeruimd.

Het was een bijzondere ervaring en heeft mij geholpen om mijn innerlijke rust terug te vinden en oud verdriet, pijn en boosheid letterlijk op te ruimen.

Nagelbijten doe ik niet meer, ben trots op mijn mooie nagels maar vooral een gelukkig mens die de wereld ingaat zonder ballast. Ook heb ik geleerd van mezelf te houden en dat ook ik belangrijk ben.

Dankbaar voor wat Ingrid voor mij heeft mogen betekenen.

- Majovana

Ik heb de therapie als een grote steun ervaren in een voor mij roerige periode.

Je was oprecht geïnteresseerd en betrokken bij mijn welzijn. Dat heeft me heel goed gedaan. Door de combinatie van jouw psychologische achtergrond en hypnotherapie was een integrale benadering van mijn problemen mogelijk en daar heb ik heel veel baat bij gehad.

- Anoniem

Regelmatig had ik last van migraine, zo erg dat het mijn leven ging bepalen.

Heel lang heb ik gedacht dat het erfelijk was bepaalt of dat het te maken had met mijn anticonceptie. Verschillende medicijnen konden mijn migraine nooit voorkomen. Over de kleinste dingen maakte ik me druk, voelde ik me onzeker. Ik durfde me al helemaal niet uit te spreken naar mensen om me heen. De spanning bouwde langzaam op waarna het altijd eindigde in een migraine aanval. Ik heb nu geleerd me uit te spreken, niet meer zoveel druk te maken en aan te geven waar mijn grenzen liggen. Dat geeft mij zoveel rust dat mijn migraine volledig over is.

- Anoniem

Ik heet Fleur en ben 12 jaar oud...

Ik heb al sinds mijn zesde jaar last van buikpijn. Heel vervelend. Ik zat toen op de basisschool en had elke dag last van buikpijn en buikkrampen. De leraar wist hiervan dus kon ik altijd zonder te vragen naar de w.c. lopen. Toen ik in groep 7 zat ging ik heel veel sporten, ik speelde tennis bij de KNLTB en trainde 14 uur per week.
In December 2011 ging het fout, ik werd erg ziek en kreeg nog meer buikpijn. Ik vond het best eng en wist niet wat er ging gebeuren. Maar ik wilde beter worden en van de rotbuik af. Ingrid stelde mij eerst vragen over van alles. De eerste keer dat ik in mijn gedachten naar binnen ging moest ik poppetjes opruimen die mijn darmen ziek maakte. Nou dat klinkt heel raar maar toen ik dat had gedaan luchte dat heel erg op en had ik die week echt een super week zonder buikpijn. Elke keer als ik terug gwam ging ik hard werken met Ingrid. Ook ging ik kloppen EFT dat leerde ik van Ingrid en dat deed ik bijvoorbeeld thuis voordat ik ging slapen. Ik was namelijk erg bang om te gaan slapen. Ik was bang om ziek te worden en met dat kloppen gaf ik mezelf vertrouwen en werd ik rustiger. Ook gingen we soms praten over van alles over wat ik vervelend vond of juist heel erg leuk of grappig. Na een tijd ging ik mezelf beter voelen en sterker en kon ik het alleen zonder hulp van Ingrid. Ik heb geen buikpijn meer en voel me beter dan de oude Fleur en zit vol energie. Ik ga nu naar de middelbare school en heb het goed naar mijn zin.

- Groetjes, Fleur, 12 jaar

Ik had al vele jaren last van mijn darmen...

eigenlijk altijd diarree-achtige ontlasting en zware vermoeidheid. Dit werd erger na de geboorte van mijn kinderen. Na de reguliere molen (huisarts, ziekenhuis onderzoeken) kreeg ik te horen, PDS, leer er maar mee leven. Omdat ik merkte dat ik erg op bepaalde voeding reageerde heb ik strenge eliminatiediëten gevolgd (eerst zelf, daarna onder begeleiding) maar dit gaf maar een kleine verbetering. Na zoeken op het internet kwam ik de verhalen tegen van PDS en hypnotherapie, met de grote percentages van verbetering. Ik geloofde er niet echt in dat dit bij mij ook zou werken omdat ik zelf dacht dat ik geen stress had, maar met de gedachte, baat het niet, dan schaad het niet, ben ik er toch aan begonnen. Nu is het een half jaar later, en ik ben van mijn klachten af! Ik heb af en toe nog slechtere dagen (nog wel diaree, maar geen pijn en vermoeidheid meer), maar ik weet nu de oorzaak en kan er nu mee omgaan. Omdat ik perfectionistisch ben en overal controle over wilde hebben gaf ik mijzelf onbewust een hoop stress. De combinatie EFT met hypnose was erg effectief en gelijk na zo'n sessie voelde ik mezelf beter, vrijer en lichter. Zowel de hypnoseopnames als de EFT techniek kan ik thuis nog gebruiken, en ik ben vol vertrouwen dat ik in de toekomst alle problemen zelf kan oplossen nu. Ingrid, bedankt voor alles, ik wilde alleen dat de (huis)arts mij op de mogelijkheden van hypnose had gewezen, dan was ik veel eerder klachtenvrij geweest.

- Irma, 36 jaar


Ik kwam bij Ingrid terecht met hevige buik klachten en onzekerheid...

uit het verleden wat zich uitte in het heden. Beide klachten belemmerde me in de hedendaagse dingen. Zeker naarmate je steeds ouder wordt en er steeds meer verantwoordelijkheid op je schouders komt te liggen. Die dingen moet je van jezelf af kunnen zetten anders worden de lasten op je schouders steeds zwaarder waardoor je er zelf aan onder door gaat. Dit terwijl je, jezelf het aan praat. Op die manier duw je, jezelf steeds meer de grond in! Dit liet ingrid me ook inzien. Soms is het weleens goed dat iemand anders je eens flink te waarheid verteld. Als het besef er is, geeft het je zoveel kracht om het door te zetten en om de knop om te draaien. Doordat de spanningen afnamen werden bij mijn buikklachten ook steeds minder. Doormiddel van ademhalingstechnieken en het gebruikt van voicedialoge/EFT namen de klachten steeds meer af. Wat zicht uiteindelijk resulteerde dat geen klachten meer zijn. Tijdens EFT worden bepaalde onzekerheden en nare gevoelens uit je lichaam geklopt. In het begin wist ik niet goed wat ik ervan moest verwachten en vond het in het begin een rare gewaarwordingen. Maar na een aantal dagen voelde het fijn aan. Voor mij was dit een fijne manier om alles van me af te zetten. Voor ieder persoon is dat verschillend, maar ik denk dat je uiteindelijk het geen moet doen waar jij jezelf goed bij voelt.

- Anoniem, 23 jaar


Toen ik met de therapie begon had al een lange tijd elke dag veel buikpijn...

altijd kwam het vanuit het zelfde punt in mijn darmen. Al drie jaar lang had ik, soms met een hele lange periode zonder pijn, er al last van. Natuurlijk zorgde dit voor veel problemen, vooral op school, maar ook bij mezelf. Ik was al zo lang ziek dat ik eigenlijk niet meer door had hoe erg het was en hoeveel ik miste vergeleken bij de meeste mensen van mijn leeftijd. Gelukkig begon ik dat snel door te krijgen met behulp van Ingrid en de therapie, en ik begon al snel resultaten te zien. Het ging niet altijd even makkelijk of even snel maar ik had wel door ik op de goede weg zat. Na een tijdje begon het echt zoveel beter te gaan dat we er aan gingen werken om weer terug naar school te gaan. Na al die tijd zag ik er eerst wel tegenop om weer te gaan maar hoe dichterbij het kwam hoe meer ik er zin in kreeg. Het gaat nu al een hele tijd weer goed, ik heb totaal geen last meer en ben nu al weer klaar met dit schooljaar. Ik voel me behalve de buikpijn die verdwenen ook voor de rest veel beter, ik heb die tijd nu afgesloten met behulp van de therapie.

- Frank


Ik heb Ingrid ervaren als een coach die in beweging brengt...

confronteert, geen ruimte geeft voor een escape, positief raakt, de spijker op zijn kop slaat, luistert en waarneemt met alle zintuigen en dit alles vanuit rust, respect, warmte en aandacht voor de client. Af en toe diep ademhalen maar met een verbluffend resultaat. Ik ben heel blij met het traject wat ik bij haar doorlopen heb, het heeft me heel dicht bij mezelf gebracht, nog steeds heb ik profijt van de resultaten, op meerdere niveau's.

- Alice


Op een moment dat ik vastliep in mijn leven kwam ik bij Ingrid.


Bij haar kon ik op de eerste plaats mijn verhaal kwijt, maar daarnaast werd mij ook een spiegel voorgehouden. Door het werken met voice dialogue, hypnotherapie en EFT, werden oude stukken uit mijn kindertijd verwerkt en kreeg ik meer inzicht in mijzelf. Hierdoor kan ik nu,als volwassene, andere keuzes maken. Ook kan ik nieuw gedrag inzetten. Als therapeute stond Ingrid naast mij in dit proces en begeleide ze mij. Ik ervaar nu meer levenskwaliteit en ben blij dat oude stukken in mijn leven nu een plek hebben.

- Anoniem