Over mij

Ingrid van der Kuijl Sinds 1994 heb ik (Ingrid van der Kuijl) een eigen praktijk voor psychotherapie, nadat ik mijn opleiding Transformatie Psychologie had afgerond. De eerste 5 jaar heb ik mij gespecialiseerd in het werken met Voice Dialogue. Daarnaast ben ik intensief gaan werken met mensen met ME (vermoeidheidsklachten).

In 1999 ben ik de opleiding voor hypnotherapie begonnen. Een specialisatie binnen de Hypnotherapie vormt het begeleiden van volwassenen en kinderen met PDS (prikkelbare darm syndroom). Vanaf 1994 heb ik div. korte workshops en/of cursussen gevolgd en gegeven en ben verbonden geweest als assistent docent en supervisor bij het Instituut Transformatie Psychologie en werkzaam geweest als leertherapeut bij de Nederlandse Academie voor Psychotherapie (2004 tot 2011).

In 2004 – 2009 ben ik in Middelharnis werkzaam geweest in het Gezondheidscentrum Goerree Overflakkee als hypnotherapeute. In 2009 heb ik mijn praktijk verplaatst naar Roosendaal en heb daar gewerkt tot 2017. In 2010 heb ik de opleiding Integratieve Psychotherapie afgerond. In 2011 heb ik de jaar training tot EFT-beoefenaar gevolgd. In 2016 heb ik de opleiding Algemene Medische en Psychosociale Basiskennis afgerond en tenslotte in 2017 het diploma Basisopleiding Algemene Psychotherapie Wetenschappen ontvangen.  

Cliënten met lichamelijke klachten boeien mij omdat veel somatische en chronische ziekten gevoed worden door de geest. De basis van mijn werk bestaat dan ook uit het werkelijk geïnteresseerd zijn in "de mens" en de balans tusen lichaam en geest te helpen herstellen. Ieder mens is uniek en zo is het ook met de klachten. Bij het contact met cliënten vormt een persoonlijke benadering en het creëren van veiligheid en vertrouwen de basis voor een goede samenwerking.

Jij als mens staat centraal en op deze wijze kan er een behandeling op maat voor jou worden samengesteld.