Virtuele maagband

  • Zelfde effect als een fysieke maagband maar dan zonder operatie en zonder herstelperiodeWil jij ook gewicht verliezen en heb je al van alles geprobeerd om af te vallen?
Vaak krijg ik cliënten in mijn praktijk die al van alles hebben geprobeerd om een gezond gewicht te behalen. Een koolhydraatarm eten, allerlei diëten variërend van veel vlees eten tot alleen groenten, meer sporten, vasten je kunt het zo gek niet bedenken zonder dat het ook maar enigszins het gewenste effect gaf of soms voor korte duur.

De frustratie van het niet afvallen en/of het zogenaamde “jojo” effect kan cliënten soms echt wanhopig maken. Die vicieuze cirkel van stress rondom “eten” is moeilijk te doorbreken.

De virtuele maagband kan dan echt uitkomst bieden waardoor er blijvend gewichtsverlies kan plaatsvinden.


Wat is een virtuele maagband en hoe gaat het in z’n werk?
Het plaatsen van een virtuele maagband gebeurt tijdens een hypnose sessie. De kracht van hypnose is dat het direct ingang heeft tot het onderbewustzijn. Voor het onbewuste is de maagband dus daadwerkelijk geplaatst. Onder hypnose wordt je onderbewustzijn zodanig geprogrammeerd dat je vanzelf kleinere porties gaat eten, sneller verzadigd bent, voldoende water gaat drinken en minimaal een half uur per dag beweegt. En daardoor ook gewicht gaat verliezen.

Het effect van een virtuele maagband is dus hetzelfde als fysieke maagband zonder een operatie en dus herstelperiode.

Het programma van het plaatsen van een virtuele maagband bestaat uit een 5-tal sessies waarbij er tijdens het intakegesprek uitgebreid wordt gesproken over eetgewoonten, leefgewoonten, stress en/of emotie eten, slaappatroon. Er komt een behandelplan waarbij er ook voedings- en/of leefstijladviezen kunnen worden gegeven. In de praktijk wordt gewerkt met een gezondheidscheck waarbij gekeken wordt of er bepaalde tekorten zijn op het gebied van vitaminen en mineralen, die het afvallen op een negatieve manier beïnvloeden.

Kortom een compleet plaatje waarbij er een behandelplan op maat wordt gemaakt voor jou!

Spreekt het je aan, neem dan voor vragen vrijblijvend contact op maak een afspraak voor een intakegesprek.